https://www.traditionrolex.com/27

Webrakéta - Ezért nem ajánljuk az ingyenes weboldalkészítőket és az olcsó megoldásokat

https://www.traditionrolex.com/27

Ezért nem ajánljuk az ingyenes weboldalkészítőket és az olcsó megoldásokat

Megmutatjuk, miért nem érdemes egy sikeres üzleti weboldal létrehozása során az ingyenes vagy olcsó megoldásokban gondolkoznod.

Saját weboldal nélkül ma már egyetlen vállalkozás sem létezhet. Egy jó honlap ugyanis az online marketing egyik legalapvetőbb eszköze. Egy egyedi weboldal már önmagában is figyelemfelkeltő, segít abban, hogy elnyerd látogatóid bizalmát és még a keresőoptimalizálást is egyszerűbbé teszi.

 

Igen ám, azonban egy egyedi honlap nem olcsó mulatság. Nem véletlenül, hiszen az egyedi megjelenés és a tökéletes funkcionalitás rengeteg munkát igényel. Sokan pedig úgy döntenek, hogy ennek érdekében nem szeretnének túlságosan a pénztárcájuk mélyére nyúlni. A kérdés azonban az, hogy megéri-e egy honlap költségein spórolni?

 

Ebben a cikkben megmutatjuk azt, hogy miért nem érdemes az ingyenes weboldalkészítő applikációkkal dolgoznod és miért ajánlott az olcsó megoldásokat is kerülnöd. Emellett arra is rámutatunk, hogy miért lehet egy igazán egyedi honlap hosszú távon kifizetődő befektetés.

Keretek közé szorult kreativitás

A legtöbb ingyenes weboldaltervező alkalmazás általában sablonok használatával működik vagy drag-and-drop módszerrel építheted fel a számodra ideálisnak vélt megjelenést. Kiváló példát jelentenek erre az olyan tartalomkezelő rendszerek, mint például a Wordpress, mely a különböző sablonok és pluginek használatával teszi lehetővé, hogy oldaladat bizonyos keretek közt tetszésed szerint alakítsd. Azonban ahhoz, hogy minden az elképzelésed szerint kerüljön a helyére, sok esetben már programozói és tervezői tudásra is szükséged lehet.

 

Vagy ott van például a Wix, egyszerűen használható olcsó megoldásként, melyben szintén mutatós, ám kevésbé személyre szabható sablonok segítenek abban, hogy saját honlapot építs. Ez persze kiváló megoldás lehet abban az esetben, ha egyszerű, gyorsan összedobható online névjegyre van szükséged.

 

Abban az esetben azonban, ha hosszú távra tervezel, egyáltalán nem kifizetődő megoldás, hiszen hiányzik belőle az az egyediség és kreativitás, mely a látogatóknak segít abban, hogy könnyebben megjegyezzék márkádat és egy igazán ötletes, a tömeg fölé emelkedő megjelenéssel azonosítsák azt.

Korlátozott funkcionalitás

Az ingyenes (vagy épp olcsó) weboldalak terén általában hasonló a helyzet a funkcionalitás szempontjából is, mint a megjelenés terén. Egy Wordpress weboldal létrehozása során például rengeteg ingyenes kiegészítőt használhatsz annak érdekében, hogy maximalizáld a kezelhetőséget és a felhasználói élményt. Azonban legtöbbször ezek is keretek közé zárják a kreativitást és sok olyan dolog akad, amit csak egy egyedi tervezésű honlap segítségével tudsz igazán jól megvalósítani.

Ilyen lehet például webáruház esetén egy egyedi rendelési rendszer, de akár egy bonyolultabb navigációs megoldás is. Sőt, sok esetben az arculatodhoz leginkább illő vizuális megjelenést is csak egy profi fejlesztő és egy dizájner párosa tudja tökéletesen megvalósítani.

 

A tartalomkezelő rendszerek persze így is jóval nagyobb teret engednek a kreativitásnak és a funkcionalitás kiszélesítésének, mint az ingyenes weboldaltervező alkalmazások vagy épp a bizonyos keretek közt személyre szabható, bérelhető felületek. Ezek ugyanis a legtöbb esetben kizárólag azokat a minimális lehetőségeket biztosítják számodra, melyek segítségével egy egyszerű, statikus, online névjegyként funkcionáló honlapnál többet nagyon nehéz létrehozni.

 

Arról már nem is beszélve, hogy sok olyan szolgáltató is akad, aki az ingyenes weboldal lehetőségét kizárólag magáncélokra tervezett honlapok esetén biztosítja, ezért az üzleti weboldalakat akár több hónap működés után is lekapcsolhatja vagy díjfizetésre kötelezheti a regisztráció során elfogadott szabályzatra hivatkozva.

Nagyobb kiszolgáltatottság a támadásokkal szemben

Rengeteget hallani arról, hogy mennyire gyakorinak számítanak a különböző CMS-rendszereket érő hackertámadások. Különösen közkedvelt a kiberbűnözők körében a Wordpress, melynek oka a nyílt forráskódban keresendő.

 

A nyílt forráskód lehetőséget biztosít a programozók számára, hogy folyamatosan fejlesszék a rendszert, ám sajnos a hackerek részére is rengeteg kiskaput rejteget. Éppen ezért a legtöbb, ingyenesen használható tartalomkezelő esetében folyamatosan figyelni kell a frissítésekre, hiszen az elavult verziók használata rengeteg biztonsági rést és kockázatot rejt magában.

 

 A statisztikák szerint a Wordpress alapú oldalak ellen intézett támadások nem kevesebb, mint 44 százaléka az elmaradt frissítésekből adódó biztonsági hiányosságokból adódik.

Forgalomra van szükséged? Igy szerezhetsz új látogatókat a weboldaladra

Mutatunk néhány módszert, melyek segítségével hatékonyan szerezhetsz új látogatókat weboldaladra.

Hacker támadás érte a Média Markt -ot

Adathalászat, zsarolóvírusok és teljes rendszerek megbénítása. A rosszindulatú hackereknek a nagyvállalatok fejlett védelmi rendszerei sem jelentenek akadályt. De lehetséges-e felkészülni és hatékonyan védekezni a támadásaik ellen?

Hívás most! (H-P: 8:00 - 15:30)

A jó weboldal akkor is dolgozik, amikor Te alszol!