https://www.traditionrolex.com/27

Webrakéta Kft | - Tegeződjünk, vagy magázódjunk a weboldalon?

https://www.traditionrolex.com/27

Tegeződjünk, vagy magázódjunk a weboldalon?

Elsődlegesen az számít, hogy Te milyen beállítottságú vagy. Ha nagyon idegen tőled akár a tegeződés, akár a magázódás akkor maradj annál, ami a Te stílusod. Ha rugalmas vagy, akkor is befolyásolhatja a tevékenységed milyen megszólítási formát választasz, hiszen Pl.: egy ügyvédi iroda weboldalán kevésbé megszokott a tegeződés.

 

Én például egy tradicionálisabb férfi vagyok, de nyitott a változásokra.

 

Szinte minden ügyfelemmel magázódva indult el a kapcsolatfelvétel, de a 95 % esetében már az első találkozáskor (az ügyfél felajánlására) átváltottunk a tegeződő formára.  (Kortól, nemtől, beosztástól függetlenül.)

 

Sok éven keresztül magázódtam a weboldalunkon, de rendszeresen végeztem felméréseket az üzleti és a családi köreimben egyaránt, hogy ki melyik megszólítási formát kedveli jobban.

 

Azt tapasztaltam, hogy kb. 50 – 50 % voksolt az egyik és a másik mellett, de többen felhívták rá a figyelmemet, hogy amíg nem kérdeztem meg őket, addig nem gondolkodtak el ezen.

 

Mondhatni teljesen lényegtelen volt a többség számára, hogy a weboldal tegeződik-e vagy magázódik, ez a kérdés inkább nekem tűnt fontosnak.

 

A fordulat

 

Már 2008-ban is készíttettem profi céggel úgynevezett green boxos technikával készült videót (aminek a hátterét el lehet távolítani). Ennek a technikai lehetőségnek a segítségével már akkor „mászkáltam a képernyőn” és megszólítottam az érdeklődőimet. Emelett magam is készítettem kézi kamerával felvételeket, melyeken bemutattam a szolgáltatásainkat.

 

Viszont 2015 végén úgy döntöttem, hogy a régi videóinkat töröljük és ezek helyett készítünk új, modernebb, kreatívabb reklámfilmet szintén egy profi csapattal, valamint a saját videóink tekintetében is magasabb minőséget fogunk előállítani.

A reklámfilmek költségei is meghaladták az 500.000 Ft-ot és a céges mini stúdió előállítása is elérte az 1.000.000 Ft-os beruházást, ezért döntenem kellett. Vagy maradunk még jó ideig a magázódás mellett, vagy átváltunk a tegeződésre. (A videókon a hanganyag nem változtatható olyan könnyen, mint a szöveges tartalmakban, melyekben csak egyszerűen átírjuk a mondatokat.)

 

Átváltottunk tegeződésre és azt tapasztaltam, hogy az érdeklődők ezt közvetlenebbnek érzik és tetszik nekik. Ma is az első telefonhívás, kapcsolatfelvétel megázódva indul ettől függetlenül, de ahogyan eddig is hamar átváltunk a tegeződő megszólításra.

 

Bárhogy is döntesz, egy valamire nagyon figyelj! Ha tegeződsz, tegeződj mindenhol a weboldaladon, mert az nagyon visszás hatást kelt, ha hol tegezed, hol magázod az érdeklődőket.

 

Gondoltad volna?

 
A Webrakéta webáruház rendszerben egy gombnyomással átválthatod a rendszer üzeneteidet tegeződésről magázódásra, vagy fordítva. :-) 

Tegeződsz, vagy magázódsz a weboldaladon?

Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

Eddigi szavazatok száma: 221

%

Tegeződök

%

Magázódok

Miért fontos, hogy weboldalad reszponzív legyen?

Megmutatjuk, miért fontos az, hogy egy weboldalt ne csak egy adott eszközön lehessen megjeleníteni, hanem mobilon, tableten is böngészhető legyen.

 

A legsúlyosabb hibák, melyek elriasztják weboldalad látogatóit

Bemutatjuk azokat a jellegzetes hibákat, amelyek rossz benyomást keltenek egy üzleti honlap látogatóiban és elriasztják őket az interakciótól.

Hívás most! (H-P: 8:00 - 15:30)

A jó weboldal akkor is dolgozik, amikor Te alszol!