https://www.traditionrolex.com/27

Webrakéta Kft | - Miért fontos, hogy weboldalad reszponzív legyen?

https://www.traditionrolex.com/27

Miért fontos, hogy weboldalad reszponzív legyen?

Megmutatjuk, miért fontos az, hogy egy weboldalt ne csak egy adott eszközön lehessen megjeleníteni, hanem mobilon, tableten is böngészhető legyen.

Az elmúlt évtized az okoseszközök felemelkedéséről szólt. Ma már szinte nincs olyan netező, aki ne rendelkeznek egy okostelefonnal vagy tablettel, melyen bárhol, bármikor böngészheti kedvenc tartalmait. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy egy jó weboldal ne csak a számítógépek képernyőin, de ezeken az eszközökön is tökéletesen megjeleníthető legyen.

Most megmutatjuk azt, mit is jelent pontosan a reszponzív dizájn, és miért lesz rá neked is szükséged, ha nem szeretnéd, hogy honlapod megannyi értékes látogatótól essen el!

 

Mit jelent a reszponzív dizájn?

 

A reszponzív dizájn azt jelenti, hogy weboldalad megjelenése minden eszközhöz és képernyőmérethez képes alkalmazkodni. Ilyen módon nemcsak asztali gépen vagy laptopon böngészhető száz százalékos felhasználói élmény mellett, de bármilyen okoseszközön is teljes funkcionalitásában megtekinthető.

Ez rendkívül fontos, hiszen az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett azon felhasználók száma, akik a netet utazás közben, tableten vagy mobiljukon böngészik, és sok oldal forgalmának nem kevesebb mint 60 százalékát okoseszközökről bonyolítja. Ez tehát azt jelenti, hogy ha oldalad nem képes ezekhez az eszközökhöz alkalmazkodni, rengeteg látogatót, ezáltal pedig értékes ügyfelet veszíthetsz.  

 

A zökkenőmentes felhasználói élmény jelentősége

 

A nem reszponzív webhelyek legnagyobb hátránya, hogy torzítják a honlap megjelenését olyan eszközökön, mint a mobilok és a táblagépek. Erre sokan csak legyintenek először, mondván, nem a látvány, hanem a tartalom a lényeg. Sajnos azonban ilyen esetekben nem pusztán a weboldal megjelenése hullik szét, de a funkcionalitás is megszenvedi dolgot. 

A szöveges részek bekezdései összekeverednek, a képek nem illeszkednek megfelelően a tartalomba, a menü kezelhetetlenné válik, a felhasználóknak pedig végtelen oldalakon kell végiggörgetniük ahhoz, hogy akár egyetlen apró információmorzsát sikerüljön ebből a káoszból kibányászniuk.

Egy jól megtervezett reszponzív weboldal esetében azonban ilyen probléma elképzelhetetlen. A felhasználói élmény mindig tökéletes, használjunk bármilyen eszközt, és az oldalad sem megjelenés, sem pedig funkcionalitás terén nem szenved hiányosságokat.

 

Ha nem reszponzív a honlapod, esélytelen a Google első oldala

 

Mivel a webes keresések többsége ma már okoseszközről érkezik, így a Google is a reszponzív weboldalakat részesíti előnyben. Ez azt jelenti, hogy legyen oldalad bármennyire jól felépített, legyenek bármennyire jól kulcsszavazott tartalmaid, ha a honlap nem képes a mobilok és tabletek különböző kijelzőméreteihez alkalmazkodni, nagy valószínűséggel hátrébb végez majd a kereső találati listáján.

Ennek oka, hogy a Google szeretné minél relevánsabb találatokkal segíteni felhasználóit, a nem reszponzív oldalakat pedig a csökkent felhasználói élmény miatt nem tekinti teljesértékű megoldásnak. Éppen ezért, ha fontos számodra a látogatottság, mindenképp érdemes egy olyan oldalba fektetned, mely laptopon, PC-n és okoseszközökön egyaránt megtekinthető és minden funkciója elérhető.

 

Ha tökéletes weboldalra vágysz

 

Abban az esetben, ha szeretnél vállalkozásod számára egy olyan weboldalt, mely mind megjelenés, mind pedig a funkcionalitás terén megfelel minden elképzelésednek, emellett pedig bármilyen eszközről elérhető, keress fel minket bátran. 

Mi segítünk neked abban, hogy az általad megálmodott ötletek és elképzelések alapján olyan, reszponzív weboldal szülessen, melyet nemcsak te, de a célközönséged is imádni fog, és biztos lehetsz benne, hogy a Google is díjazza majd.

 

Hacker támadás érte a Média Markt -ot

Adathalászat, zsarolóvírusok és teljes rendszerek megbénítása. A rosszindulatú hackereknek a nagyvállalatok fejlett védelmi rendszerei sem jelentenek akadályt. De lehetséges-e felkészülni és hatékonyan védekezni a támadásaik ellen?

Miért van szükséged egy jó weboldalra?

Manapság a vállalkozások életében tevékenységtől és mérettől függetlenül sorsdöntő, hogy milyen Internetes ügyfélszerzési megoldásokkal rendelkeznek.

A jól prosperáló cégek a megfelelő Internetes jelenléttel megtöbbszörözhetik az ismeretségüket és a bevételeiket, míg a kisebb vállalkozások megoldhatják a napi ügyfélszerzési problémáikat és esélyt kaphatnak a növekedésére.

Hívás most! (H-P: 8:00 - 15:30)

A jó weboldal akkor is dolgozik, amikor Te alszol!