https://www.traditionrolex.com/27

Webrakéta Kft | - Hogyan néz ki egy üzleti honlap tökéletes főoldala?

https://www.traditionrolex.com/27

Hogyan néz ki egy üzleti honlap tökéletes főoldala?

Megmutatjuk, hogyan érdemes kialakítani honlapod főoldalát úgy, hogy a látogatók és a keresőmotorok is imádják.

Gondoltál már arra, mi az első dolog, amivel a potenciális ügyfelek weboldaladon találkoznak? Ez nem más, mint a főoldal, melynek megjelenése nagyban meghatározhatja azt, hogy egy látogatóból valódi ügyfél lesz-e, vagy pedig amilyen gyorsan csak lehet, elhagyja a honlapod és a konkurenciához pártol. Az első benyomást pedig rengeteg, apró dolog képes meghatározni.

 

Most megmutatjuk neked azt, hogy hogyan érdemes felépítened üzleti weboldalad kezdőlapját annak érdekében, hogy az mind megjelenés, mind pedig tartalom szempontjából meggyőző legyen és hasznodra váljon üzleti céljaid megvalósítása során!

Letisztult, vonzó megjelenés: a siker elsőszámú kulcsa

A látogatók többsége amint meglátja egy honlap főoldalát, szinte azonnal el tudja dönteni, hogy szeretné-e tovább böngészni a tartalmat, vagy egyszerűen csak továbbáll. Az első benyomás rendkívül fontos, hiszen lehetséges, hogy egy túlgondolt vagy épp elavult dizájn rengeteg olyan látogatót riaszt el, akiket valójában érdekelne az általad közzétett tartalom, és egy cérnaszál választja el őket attól, hogy valódi ügyfél váljon belőlük.

 

A letisztult, modern megjelenés a legtöbb látogató számára profizmust és elszántságot sugall, míg egy hanyagul összedobott vagy elavult megjelenésű főoldal egyértelműen azt sugallja, hogy nem szentelsz energiát a megjelenésre, és nagy valószínűséggel a munkádat sem a legnagyobb odaadással végzed.

 

Éppen ezért fontos, hogy egy üzleti honlap megtervezése során nagy hangsúlyt fektess a főoldalra. A dizájn megtervezése során pedig ne feledd azt, hogy a legtöbb látogató a másodperc törtrésze alatt dönti el azt, hogy vizuális szempontból mennyire imponáló számára honlapod kezdőoldala!

Átgondolt tartalom, avagy a kevesebb néha több

A főoldal legfőbb célja, hogy olyan, biztos kiindulópontot szolgáltasson a látogatók számára, ahol akár pár pillanat alatt képesek eligazodni. Éppen ezért nem jó ötlet, ha túlzottan sok információt próbálsz meg felhalmozni a kezdőlapon.

Egy jól megfogalmazott, rövid bemutatkozás semmiképp sem hiányozhat. Mondd el a lehető legtömörebben, hogy ki vagy, mivel foglalkozol, és miért te vagy a legjobb a saját szakterületeden! Az oldal fennmaradó részét pedig érdemes látványos, jól átgondolt tartalmi blokkokból felépítened, melyek a befogadhatóságot és a navigációt egyszerre erősítik.

 

Törekedj arra, hogy az itt elhelyezett szöveges blokkok rövidek és lényegre törőek, jól tagoltak és átláthatóak legyenek. Alkalmazz olyan kiemeléseket, melyek segítenek abban, hogy a tartalom gyorsan értelmezhető és könnyen befogadható legyen, és természetesen ne feledkezz meg a megfelelő illusztrációkról, valamint a figyelemfelkeltő CTA gombokról sem!

A jól átgondolt navigáció nélkülözhetetlen

A leg átláthatóbb és egyszerűbb főoldal sem lesz működőképes abban az esetben, ha ehhez egy túlságosan bonyolult, nehezen áttekinthető navigációs panel társul. Érdemes tehát arra törekedned, hogy a különböző aloldalakra vezető menüpontok egy egyszerű, áttekinthető menüben kapjanak helyet, melynek a felépítése kellőképp logikus ahhoz, hogy egy először odatévedő látogató is megértse.

 

Fontos, hogy a menüt olyan, megszokott helyen helyezd el, ahol a legtöbb látogató azonnal keresné, például az oldal tetején elhelyezkedő sávban. A lényeges menüpontok mellett pedig a navigációs sávban érdemes egy egyszerűen használható keresőmezőt is integrálnod.

 

A letisztult és átlátható navigáció egyébként nemcsak a látogatók, de a Google helyezések szempontjából is fontos, hiszen a kereső egyértelműen előnyben részesíti azokat a honlapokat, melyek tervezésénél erre a SEO szempontra is figyelnek a dizájnerek.

Hacker támadás érte a Média Markt -ot

Adathalászat, zsarolóvírusok és teljes rendszerek megbénítása. A rosszindulatú hackereknek a nagyvállalatok fejlett védelmi rendszerei sem jelentenek akadályt. De lehetséges-e felkészülni és hatékonyan védekezni a támadásaik ellen?

Miért van szükséged egy jó weboldalra?

Manapság a vállalkozások életében tevékenységtől és mérettől függetlenül sorsdöntő, hogy milyen Internetes ügyfélszerzési megoldásokkal rendelkeznek.

A jól prosperáló cégek a megfelelő Internetes jelenléttel megtöbbszörözhetik az ismeretségüket és a bevételeiket, míg a kisebb vállalkozások megoldhatják a napi ügyfélszerzési problémáikat és esélyt kaphatnak a növekedésére.

Hívás most! (H-P: 8:00 - 15:30)

A jó weboldal akkor is dolgozik, amikor Te alszol!