https://www.traditionrolex.com/27

Webrakéta Kft. - Bérelt vagy egyedi tervezésű webáruház?

https://www.traditionrolex.com/27

Bérelt vagy egyedi webáruház? Megmutatjuk a különbségeket

Megmutatjuk azt, mik a bérelhető és az egyedi tervezésű webáruházak előnyei, és miért érdemes az utóbbi megoldást választani, ha valaki hosszú távra, nagyobb vevőkörrel tervez.

 

Egy új online vállalkozás elindítása nem egyszerű feladat. komoly tervezést igényel és jó stratégiai érzéket, hiszen a sikeres start sok esetben egy-két apró döntésen is elbukhat. Egy webáruház esetében például különösen fontos az, hogy milyen platformon működik.

Manapság sokan teszik le a voksukat a bérelt webshopok mellett, melyek bizonyos esetekben tényleg jó döntést jelenthetnek, akadnak azonban olyan cégek, akiknek az igényeit már egy ez a megoldás nem tudja megfelelően kiszolgálni.

Most megmutatjuk azt, kinek lehet szükséges egy saját tervezésű, egyedi felépítésű webshopra, és melyek azok a szituációk, melyekben az olcsóbb, bérelt felületen működő online üzlet is elégséges megoldás lehet.

 

Olcsó és gyors: bérelt webáruház előnyei

 

A bérelhető webshopok legnagyobb előnye az árban keresendő. Ha olcsó megoldást keresünk, ezek a platformok jó megoldást jelentenek, hiszen már akár havonta néhány dollárért cserébe is bérelhetünk olyan felületet, melyen saját termékeinket gyorsan és egyszerűen megjeleníthetjük.

Sőt, ha eleinte csak kipróbálni szeretnénk ezeket a felületeket, sok bérelhető webáruház-motort bizonyos korlátozások mellett ingyen is kipróbálhatunk. Az olyan platformok például, mint a Bigcartel a személyre szabhatóságot, a feltölthető termékek számát és bizonyos beállításokat korlátoznak ingyenes használat esetén, ha pedig előfizetünk egy havi vagy egy éves csomagra, ezektől a limitációktól is megszabadulhatunk.

Nagy előnyt jelent tovább, hogy az ilyen jellegű oldalakra a termékeket rendkívül gyorsan és egyszerűen tudjuk feltölteni, és semmiféle programozói vagy fejlesztői tudásra nincs szükségünk ahhoz, hogy saját webshopunkat kezeljük.

A bérelt online áruházak nagy hátránya azonban a személyre szabhatóság hiánya. Sok felület ad lehetőséget persze arra, hogy megjelenésben leginkább a saját és célközönségünk igényeihez igazítható külsőt hozzunk létre, ez azonban általában kimerül a perszonalizálható fejlében és háttérben, valamint a menüsor tetszés szerinti elrendezésén.

Sajnos az olyan, extra funkciókra nem terjed ki, melyekre bizonyos üzleteknek szüksége lehet, így abban az esetben, ha különleges igényeink vannak akár a termékmegjelenítés, akár a rendelés, akár a fizetési megoldások terén, a számunkra ideális döntést sokkal inkább az egyedi tervezésű webshop jelenti.

 

Minden különleges igényt kiszolgál: az egyedi webshop előnyei

 

A saját fejlesztésű webáruház legnagyobb előnye ezzel szemben egyértelműen a magas személyre szabhatóság. Ebben az esetben sem megjelenés, sem funkcionalitás terén nem kötik a kezünket sablonok és korlátok. A fejlesztési folyamat során azt is mondhatnánk, a lehetőségek végtelenek,

Az egyedi webshop egyetlen hátránya, hogy jóval drágább megoldást jelent, mint egy bérelt áruház. Abban az esetben azonban, ha hosszú távra tervezünk, illetve tudjuk, hogy egyedi megoldásokra is szükségünk lesz a siker érdekében, mindenképp érdemes megfontolni egy saját fejlesztésű online üzlet létrehozását. Még akkor is, ha az induláskor megelégszünk egy egyszerű, bérelt webshoppal.

 

Szóval, melyik megoldást válasszam?

 

A fentebb leírtakból talán már érezhető, hogy a bérelhető webshopok leginkább az olyan kis- és középvállalkozások számára nyújtanak jó megoldást, akik kisebb ügyfélkörrel rendelkeznek, és sem a rendelések kezelése, sem pedig az oldal megjelenése terén nem rendelkeznek speciális igényekkel. Egyszerűen csak szükségük van egy olyan, legalább limitált módon személyre szabható felületre, ahol saját termékeiket megjeleníthetik az online vásárlóközönség számára.

Ezzel szemben a saját fejlesztésű webshop leginkább a nagyobb cégek számára jelent jó megoldást. Azoknak a vállalkozásoknak, akik mind a design, mind pedig a funkcionalitás terén egyedi elképzelésekkel és igényekkel rendelkeznek, és a vevőkör számára is fontos, hogy bizonyos megoldások (melyeket egy bérelhető webshop nem tud biztosítani) elérhetőek legyenek.

Míg az előbbi olcsó, gyors és egyszerű megoldást jelent, addig az utóbbi drágább, azonban professzionálisabb és jóval több lehetőséget rejt magában, és egy jó fejlesztőcsapattal a hátunk mögött nincs olyan dolog, ami megvalósíthatatlan lenne.

Webtervezési normák használata

A norma azt jelenti, hogy a felhasználók már megszokták és tudják, hogy a weboldalakon az egyes elemeket hol találják meg. Az Interneten a felhasználói szokások nem változnak olyan gyorsan, mint a technológia. Ezért érdemes olyan megoldásokat használni, melyek már beváltak ezek ugyanis még évekig működni fognak! 

Mitől bíznak meg benned a látogatók?

Ügyfeleket veszíthetsz, mert bizalmi válság van. Mindenki azt mond magáról, amit akar és ez főleg igaz az Interneten. A Te céged megbízható, de ha ezt nem mutatod (és bizonyítod) a külvilág, az érdeklődők felé akkor kevesebb szolgáltatást, vagy terméket fogsz eladni az Interneten!

Hívás most! (H-P: 8:00 - 15:30)

A jó weboldal akkor is dolgozik, amikor Te alszol!