Tegeződjünk, vagy magázódjunk a weboldalon?

Kiss ErnőKiss Ernő2017. november 20.
Tegeződjünk, vagy magázódjunk a weboldalon?

Elsődlegesen az számít, hogy Te milyen beállítottságú vagy. Ha nagyon idegen tőled akár a tegeződés, akár a magázódás akkor maradj annál, ami a Te stílusod. Ha rugalmas vagy, akkor is befolyásolhatja a tevékenységed milyen megszólítási formát választasz, hiszen Pl.: egy ügyvédi iroda weboldalán kevésbé megszokott a tegeződés.

Én például egy tradicionálisabb férfi vagyok, de nyitott a változásokra.

Szinte minden ügyfelemmel magázódva indult el a kapcsolatfelvétel, de a 95 % esetében már az első találkozáskor (az ügyfél felajánlására) átváltottunk a tegeződő formára.  (Kortól, nemtől, beosztástól függetlenül.)

Sok éven keresztül magázódtam a weboldalunkon, de rendszeresen végeztem felméréseket az üzleti és a családi köreimben egyaránt, hogy ki melyik megszólítási formát kedveli jobban.

Azt tapasztaltam, hogy kb 50 – 50% voksolt az egyik és a másik mellett, De többen felhívták rá a figyelmemet, hogy amíg nem kérdeztem meg őket, addig nem gondolkodtak el ezen.

Mondhatni teljesen lényegtelen volt a többség számára, hogy a weboldal tegeződik e vagy magázódik, ez a kérdés inkább nekem tűnt fontosnak.

A fordulat:

Már 2008 ban is készíttettem profi céggel úgynevezett green boxos technikával készült videót. (aminek a hátterét ellehet távolítani) Ennek a technikai lehetőségnek a segítségével már akkor „mászkáltam a képernyőn” és megszólítottam az érdeklődőimet. Emelett magam is készítettem kézi kamerával felvételeket, melyeken bemutattam a szolgáltatásainkat.

Viszont 2015 végén úgy döntöttem, hogy a régi videóinkat töröljük és ezek helyett készítünk új, modernebb, kreatívabb reklámfilmet szintén egy profi csapattal, valamint a saját videóink tekintettében is magasabb minőséget fogunk előállítani.

A reklámfilmek költségei is meghaladták az 500.000 forintot és a céges mini stúdió előállítása is elérte az 1.000.000 forintos beruházást, ezért döntenem kellett. Vagy maradunk még jó ideig a magázódás mellett, vagy átváltunk a tegeződésre. (A videókon a hanganyag nem változtatható olyan könnyen, mint a szöveges tartalmakban, melyekben csak egyszerűen átírjuk a mondatokat.)

Átváltottunk tegeződésre és azt tapasztaltam, hogy az érdeklődők ezt közvetlenebbnek érzik és tetszik nekik. Ma is az első telefonhívás, kapcsolatfelvétel megázódva indul ettől függetlenül, de ahogyan eddig is hamar átváltunk a tegeződő megszólításra.

Bárhogy is döntesz, egyvalamire nagyon figyelj! Ha tegeződsz, tegeződj mindenhol a weboldaladon, mert az nagyon visszás hatást kelt, ha hol tegezed, hol magázod az érdeklődőket.

Gondoltad volna? 
A Webrakéta webáruház rendszerben egy gombnyomással átválthatod a rendszer üzeneteidet tegeződésről magázódásra, vagy fordítva. :-) 

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

99 szavazat